top of page

Moet je als persoon achter je bedrijf zichtbaar zijn?

Allereerst; je moet helemaal niks. You do you en je bepaalt helemaal zelf of je jezelf wilt laten zien op social media en je website of niet. Maar ik ben wel van mening dat online zichtbaar zijn voor meer klanten en inkomsten kan zorgen. Waarom?


Personal branding shoot. Fotoshoot voor Kirsten Vrijman. Waarom zichtbaar zijn op social media zo belangrijk is voor je bedrijf

👉🏼 In een wereld waarin AI (artificial intelligence) de overhand neemt en zoveel mogelijk geautomatiseerd wordt, is de menselijke factor en persoonlijke touch belangrijker dan ooit. Mensen doen nu eenmaal zaken met mensen. We willen het gevoel hebben dat we met een écht persoon te maken hebben en niet een of andere robot of geautomatiseerd systeem. We willen met zorg en aandacht behandeld worden en niet het zoveelste nummertje zijn.


👉🏼 Begrijp me niet verkeerd; ook ik heb delen van mijn werk geautomatiseerd om sneller te kunnen werken, maar het contact verloopt altijd met mij persoonlijk. Zo heb ik voorbereidingsbrochures opgesteld die iedere klant van mij toegestuurd krijgt. Mails die ik vaak moet sturen heb ik opgeslagen als templates en kan ik met een druk op de knop versturen. Maar vergis je niet; ik probeer er altijd een persoonlijke boodschap in te stoppen, want ook jij verdient die zorg en aandacht waar ik net over schreef. De meeste mails kan ik niet automatiseren omdat iedere aanvraag en ieder bericht uniek is.


Pello Pizza, personal branding fotoshoot.


👉🏼 Persoonlijke foto’s zorgen ervoor dat je betrouwbaarder overkomt en beter onthouden wordt door potentiële klanten. Ze krijgen een een beeld bij de persoon achter het bedrijf. Ze zien dat er een écht persoon achter zit en niet een heel geautomatiseerd bedrijf met 100 mensen.

Tip: deel ook eens wat leuke feitjes over jezelf. Zoals je waar je echt gelukkig van wordt, wat je angsten zijn, wat je echt niet lekker vind. Mensen kunnen zich hier vaak mee identificeren en bouwen zo een band met je op.


👉🏼 Wist je dat social media posts met foto’s van jouzelf beter gelezen worden dan andere posts?
Reden genoeg dus om een Personal Branding Shoot te doen en het gezicht achter het bedrijf te laten zien. Wordt het voor jou tijd om zichtbaar te worden? Laten we dan (virtueel) koffie drinken ☕️ om samen de mogelijkheden te bespreken
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page