top of page

De beste poseertips voor je fotoshoot

Zo ben je optimaal voorbereid op jouw fotoshoot.


Zie jij op tegen een fotoshoot omdat je vind dat je niet mooi op foto's staat? Bang voor een geforceerde lach of die onderkin? Met deze handige tips & tricks ben jij voorbereid op die shoot en hoef je je geen zorgen te maken over ongemakkelijke poses.


Wil je je zelfverzekerd voelen voor de camera? Lees dan onderstaande tips


Tip 1: Doei onderkin

Wanneer er een camera op je gericht wordt, heb je al vlug de neiging om je hoofd naar achteren te trekken. Hallo onderkin! Hoe je dit kunt vermijden? Duw je hoofd iets naar voren en kantel je kin iets naar beneden. Dit voelt misschien iets onnatuurlijk, maar geloof me, deze simpele truc zorgt ervoor dat jouw gezicht mooi in beeld is. Doei onderkin!


Tip 2: Blijf bewegen

Movement is key. Blijf in beweging. Dit voelt namelijk natuurlijker dan continue in één houding te blijven staan. Ga met je hand door je haren, of leg je hand tegen je kin. Draai eens een kwart slag met je lichaam, kijk weg van de camera en kijk dan weer náár de camera. Yes, blijven bewegen is dé truc om ongemakkelijke poses tegen te gaan.



Tip 3: Het moment ná het poseren

Lach eens overdreven. Dit voelt wellicht onnatuurlijk maar juist het moment ná deze overdreven lach is het moment dat we willen vangen. Die oprechte lach



Tip 4: Oefen eens voor de spiegel

Dit is misschien niet de leukste tip, maar believe me, het werkt wel. Je ziet precies wat er gebeurt als je een bepaalde pose uitprobeert. Pas ook eens tip 1 toe: duw je kin naar voren en iets naar beneden. Je ziet gelijk het verschil!



Tip 5: Trust te process

Vertrouw je fotograaf. Die heeft namelijk genoeg mensen voor de lens gehad om te weten wat wel en niet werkt. Een fotograaf ziet wat jij niet ziet. Als fotograaf is het mijn taak om jouw op je gemak te laten voelen en je door de shoot heen te begeleiden. Ik geef je opdrachten en aanwijzingen. Je staat er niet alleen voor.





18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page