top of page
Portret foto Sabrina Studio Rood

Nice To Meet You

een op en top Zuid-Limburgse, optimist en levensgenieter.

Men noemt mij een enthousiaste creatieveling.

Al van jongs af aan ben ik bezig met alles wat met creëren te maken heeft. Knutselen, zingen, dansen... Mijn slaapkamer kreeg iedere maand wel een make-over en mijn bed was permanent mijn podium. Ik heb altijd geweten dat ik iets creatiefs wilde doen als ik later groot was, maar aan fotografie had ik nooit gedacht.


Ik ben altijd gefascineerd geweest door de natuur en als wij op vakantie gingen, kregen mijn broer en ik zo een wegwerp cameraatje waarmee wij foto’s konden maken. Pas toen ik in 2015 stage ging lopen in Nieuw-Zeeland kwam ik erachter hoe belangrijk ik het vond om dit grote avontuur te vereeuwigen op beeld zodat ik er jaren later nog op terug zou kunnen kijken.
 

Een aantal jaren later ging ik diverse cursussen en workshops volgen om mijn camera beter te leren begrijpen. In eerste instantie was dit enkel om er hobbymatig wat natuurfoto's te kunnen maken en mijn reizen vast te kunnen leggen. Maar naar een tijdje begonnen vrienden, familie en bekenden mij te vragen of ik ze toch eens op de foto wilde zetten. En zo begon ik langzaam aan mijn weg richting professioneel fotograaf.

Ik ben er gedurende de jaren achter gekomen waar ik écht aan van ga: de liefde vangen op beeld. Of dit nu de liefde voor elkaar is of voor jouw onderneming. Met mijn fotografie wil ik het ontastbare, tastbaar maken; jullie connectie en emoties op beeld vangen en herinneringen maken zodat jullie deze later kunnen herbeleven.

Laten we kennismaken!

WIST JE DAT...

...ik geboren en getogen ben in het mooie Banholt? Persoonlijk een van de leukste/mooiste dorpen in het Heuvelland, maar daar hebben sommigen een andere mening over. Ik noem geen namen. #mijnvriend! 

Maar tegenwoordig ben ik woonachtig in Margraten. Ook leuk hoor, maar ik zal altijd weer terug blijven gaan naar mijn  geboorteplaats!

... ik 4 maanden stage heb gelopen in het prachtige Nieuw-Zeeland. Verder weg kon niet, hoor ik je al denken. Maar MAN! wat was dit een gave ervaring.

En wist je dat tijdens dit avontuur ik mijn liefde voor fotografie heb ontdekt? Ik wilde zo graag die prachtige natuur van het land op beeld vastleggen zodat ik deze ervaring nooit meer zou vergeten. En dat is gelukt; ik denk nog bijna iedere dag terug aan dit mooie avontuur.

... ik nog meer hobby's heb? Zo is muziek maken van jongs af aan een grote hobby. Ik speel dwarsfluit en piccolo bij de harmonie en zing bij de Boemelkapel.

Daarnaast geniet ik van alles wat met eten, drinken en gezelligheid te maken heeft. Ik kook of bak met liefde iets voor mijn vrienden en familie en nodig ze graag uit om samen te genieten van mijn creaties.

...ik gek ben op katten en het meest nog op mijn eigen kat Lilly? In mijn vrije tijd is zij vaak het onderwerp van mijn foto's.  Of ze het net zo leuk vind als ik, is maar de vraag!

Maar ik ben ook ontzettend bang voor kikkers. Ja, dat is inderdaad een rare fobie.

sabrina_studio_rood_byliekevroomen-2.JPG

LOVE

Alles wat met Italië te maken heeft. De wijn, het eten, de natuur...

Sushi, het liefst iedere dag :)

Mijn guilty pleasure: de gratis magazines bij de supermarkt, zoals de Allerhande en de Boodschappen. Ik vind het heerlijk om hier doorheen te bladeren en recepten uit te scheuren

Zonsondergangen, lange zomeravonden, verse sneeuw, de geur van vers gemaaid gras

Het geluid van onweer en regen als ik in bed lig. Daar kan ik intens van genieten

Mijn kat Lilly

STOM

Tuperware bakjes die rood kleuren na 1x rode saus in te hebben gedaan.

Mensen die geen knipperlicht gebruiken.

Chocolade; I know, ik ben vast en zeker de enige vrouw op aarde die geen chocolade eet. Geef mij maar een zak chips!

De afwas, als ik ergens een bloedhekel aan heb, is het dat wel.

De draadjes van een banaan

De velletjes die soms los zitten langs je nagels. Damn die doen pijn.

Kei hard moeten sporten. Nee, dat is niks voor mij. Laat mij maar wandelen en mooie nieuwe natuurplekjes ontdekken.

De betekenis achter

Logo Studio Rood

Als beeldmaker heb ik een grote liefde voor alles wat met creëren te maken heeft. Ik ben ooit begonnen als bedrijf wat zich richtte op interieur ontwerp, fotografie en grafische vormgeving. Het woord studio betekende voor mij dan ook de combinatie van deze vakgebieden binnen één bedrijf. Echter kwam ik erachter dat ik van fotografie écht gelukkig werd. Daarom heb ik sinds januari 2022 besloten om alleen nog verder te gaan met fotografie.

 

Het woord Studio in mijn naam is gebleven! Ik heb als fotograaf geen studio, maar wie weet wat de toekomst brengt ;)

Maar waar komt Rood dan vandaan? Dit is voortgekomen uit een vervorming van mijn achternaam; Roijen. Ik vond Rood namelijk krachtiger klinken dan Roijen.

 

Rood is een krachtige kleur en deze kracht zit ook in mijn persoonlijkheid die ik geërfd heb van mijn familie.

De kleur rood komt in mijn huisstijl niet voor. Het feit dat de naam niet overeenkomt met de kleur rood is voor mij een knipoog naar humor en de kracht om anders te durven zijn, twee aspecten die belangrijk zijn voor mijn persoonlijkheid.

In mijn huisstijl is dit terug te zien. De kleuren oranje en roze staan voor positiviteit, energiek, warmte en vrouwelijkheid. Allemaal kenmerken die je tegenkomt als je met mij gaat shooten.

bottom of page